Pályázat

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ

Új Széchenyi Terv

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ „Komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás támogatása”  c. pályázati konstrukcióhoz

Kódszám: GOP-2011-2.1.3

A pályázatok benyújtása 2011. március 1-től 2011. december 31-ig lehetséges.

Teljes felhívás letöltése ittPÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára”  c. pályázati konstrukcióhoz

Kódszám: GOP-2011-2.1.1/B

A pályázatok benyújtása 2011. március 1-től 2011. december 31-ig lehetséges.

Teljes felhívás letöltése ittPÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében "Megváltozott munkaképesség? emberek munkahelyeinek adaptációja" támogatására

Kódszám: TÁMOP-1.1.1-09/1

A pályázat benyújtása 2009. augusztus 3-tól 2011. július 31-ig lehetséges.
/ FELFÜGGESZTVE /

Teljes felhívás letöltése itt


További pályázat kereső ittA projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulnak meg.

Miért érdemes pályázni?

Azzal, hogy hazánk az EU tagja lett, a hazai kis-és középvállalkozók előtt lehetőségek nyíltak meg, folyamatosan pályázhatnak üzemük fejlesztésére, korszerűsítésére. A sajtóból jól ismert „EU szabvány” kifejezésnek eleget téve kell átalakítani a szervezetet, a telephelyet, az irodákat, a működési struktúrát. Kinek van ennyi pénze? A tőkeerős cégek megengedhetnék maguknak, mégis pályáznak, hiszen lehet hogy épp a fejlesztések révén válnak versenyképessé a nemzetközi szférában is. Aki nem tőkeerős, annak pedig érdemes a lehető legtöbb pályázaton elindulnia, ha nem tudja finanszírozni pl. egy komplett új munkaruházat beszerzését, gépek modernizálását, vagy az épület akadálymentesítését.
A pályázatírástól nem kell tartani, de nagyon körültekintően kell eljárni. Nem javasoljuk, hogy egyedül vágjon neki, mert számtalan buktatója van, amiket a pályázatíró cégek - egyes szakterületekre specializálódva - pontosan ismernek, átlátnak, és így el is tudják kerülni azokat.

Új Széchenyi Terv

Elindult az Új Széchenyi Terv, amelynek keretében a 2011-2013 közötti időszakban rendelkezésre álló uniós források közel fele lesz 2011-ben elérhető. Jelenleg az Új Széchenyi Terv programjában a képzési, az energetikai, az innovációs, a gépbeszerzési és a komplex fejlesztést támogató kiírásokra lehet pályázni.

Mi az Új Széchenyi Terv célja?
A foglalkoztatás dinamikus bővítése, a pénzügyi stabilitás fenntartása, a gazdasági növekedés feltételeinek megteremtése, valamint hazánk versenyképességének javítása az uniós pályázati rendszer segítségével.

Mit kell tennie a pályázónak ahhoz, hogy benyújthassa pályázatát?

 • a pályázónak le kell írnia az elérni kívánt céljait (pl. termékfejlesztés)

 • az ezek megvalósításához szükséges feladatokat (pl. új technológiai eszközök beszerzése)

 • csatolnia kell a forrástervezetet (saját forrás, banki hitel, + a kért támogatás)

 • mindezt dokumentálnia kell az előírások szerinti formában

A pályázó sikeres pályázat esetén 20-100%-os vissza nem térítendő támogatást kap.

Kinek érdemes pályáznia?
Annak érdemes az Új Széchenyi Terv forrásaira pályázni, akinek

 • a vállalkozása rendelkezik legalább 2 teljes lezárt üzleti évvel (egyes pályázatokon induló vállalkozások is pályázhatnak)

 • nincs köztartozása

 • nincs munkaügyi (2 év) elmarasztalása

 • reálisan megvalósítható a projektje, amelyre támogatást igényel

Folyamatban lévő beruházásra is igényelhető támogatás?
Nem, kizárólag új, meg nem kezdett projektek támogathatók.

Figyelem: az Új Széchenyi Terv pályázati anyagának beadásának másnapjától már megkezdhető a projekt megvalósítása! A beadás előtt azonban csak árajánlatkérés megengedett, szerződéskötés, megrendelés, stb. nem.

Hogyan válasszon pályázatíró céget?

Számos cég kínál pályázatíró szolgáltatást, az alapdíjon felül sikerdíjas elszámolásban dolgoznak. Böngéssze át ezen cégek honlapjait, keressen az Ön által pályázni kívánt területen tapasztalt, jó referenciával rendelkező pályázatírót. A kiválasztásnál fontos szempont az ár, a gyorsaság, és természetesen a minőség. Utóbbinak úgy járhat utána, ha különböző fórumokon elolvassa a tapasztalatokat, illetve ismerőseinél, szakmabelieknél érdeklődik a kiszemelt cég után. A kiválasztott pályázatíró cég ezt követően egy tanácsadót rendel ki, aki az Ön pályamunkájáért lesz felelős. Ha nem találja meg a tanácsadóval a közös hangot, jelezze rögtön! Nem babra megy a játék.

Miért jó, ha pályázatíró céget alkalmaz?

 • Tapasztaltak, rutinosak ezáltal nagyon gyorsan dolgoznak
 • Profik az adminisztrációban, az általában problémás anyagok leadásában, az esetleges hiánypótlásban
 • Nagyon jól ismerik a szaknyelvet
 • Tisztában vannak a jogszabályok, törvények adta lehetőségekkel
 • Profi szakemberek segítik a munkájukat: jogászok, közgazdászok
 • Ismerik a piacot, a legjobb lehetőséget: lehet, hogy nem is az Ön számára legjobb pályázatra akar jelentkezni. Megtalálják az Ön cégére szabottat, ahol a legnagyobb lehetősége lesz nyerni
 • Rövid távon is nyer: ugyan több pénzbe kerül, mintha Ön írná, de kevesebb munkával és stresszel jár a pályamunka elkészítése. Önnek egy kontrol szerep jut.
 • Hosszú távú befektetés: hiszen a pályázatíró cégek többsége sikerdíjjal dolgozik, tehát azt fogják megpályázni, amiben ők is hisznek, hogy nyerhető.

Ha úgy dönt, mégis Ön írja a pályázatot

 • Mindig pontosan olvassa el a pályázati kiírást: melyik szektornak szól, mire vonatkozik! Ne forduljon az elő, hogy a várt támogatást nem kapja meg, mert nem is jogosult rá.
 • Szakszerűen, pontosan kell ismernie azokat a tevékenységi köröket, helyi adottságokat, amelyek a vállalatához kapcsolódhatnak. Például: ha szeretné környezetbaráttá tenni cégét, mérje fel hogy a közelben van-e szelektív hulladékgyűjtő, meg lehet-e oldani a szállítást.
 • Meggyőzően, szaknyelven kell tudnia érvelni vállalata mellett. A bírák sokszor a szakszerűtlen fogalmazás miatt dobnak vissza pályázatokat.
 • Külsőre is legyen igényes munka: 4-5 oldalnál hosszabb pályamunkákhoz illik már tartalomjegyzéket szerkeszteni, legyen a pályázatnak fedőlapja, legyen lefűzve.
 • Mindig tartsa szem előtt a pályázatok határidejét! A határidő előtt egy- másfél héttel már legyen kész a pályázata, hogy az utolsó napokban már csak javítani tudjon rajta, majd időben elküldeni.